Gå til sidens hovedinnhold

Gardesjefen lover skirenn-tradisjon

Værgudene stilte med tidlig påskevær. Lokalmiljøet svarte med å stille med 150 barn som koste seg med solbærtoddy, grillede pølser, skirenn og pur glede.

HUSEBYSKOGEN: I fjor var aller første gang Garden inviterte til familieskidag i den nye Husebyparken. Da var det 40 deltakere. Søndag var antallet steget til 150, og gardesjef Ole Anders Øie smilte bredt der han sendte av gårde småbarna i 300-metersløypa og senere delte ut diplomer og medaljer til alle, samt beordret fanfare for alle som én.

Noe for alle

De minste gikk 300 meter, med innlagt matstasjon etter 200 meter, og de som hadde lyst til å utforske mer av Husebyskogen, meldte seg på to-kilometeren. Her var det proff tidtaking, og det var tydelig at flere av løperne hadde vært ute en vinterdag før.

Vinneren, som vi ikke fikk med oss navnet på fordi han gikk så fort, freste gjennom løypa på drøyt seks minutter i elegant skøyestil, mens de litt mer urutinerte tok seg bedre tid til å studere lokalnatur, solskinn og ambassadebygging på sin ferd mot mål.

Mye skryt

Den nye Husebyparken er et flott sted for et slik arrangement, der den ligger vegg i vegg med Gardeleiren. En stor gjeng med glade og serviceinnstilte gardister bidro til at store som små lovpriste arrangementet.

– Jeg tror det koste seg, alle sammen, så da er målet oppnådd, sier gardesjef Øie til Akersposten.

Han forteller med bred trønderdialekt at slike skidager er vanlig der han kommer fra.

– Husebyparken er perfekt for en skidag, sier Øie, som lover nytt renn neste år – til glede for barnefamiliene i bydelene Vestre Aker og Ullern.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album