Garners etterlatte får millionerstatning

DEMONSTRASJONER: Drapet på Eric Garner, og beslutningen om at politimannen som drepte ham ikke skulle straffeforfølges, utløste store demonstrasjoner i mange amerikanske byer.

DEMONSTRASJONER: Drapet på Eric Garner, og beslutningen om at politimannen som drepte ham ikke skulle straffeforfølges, utløste store demonstrasjoner i mange amerikanske byer. Foto: Elizabeth Shafiroff (Reuters)

Myndighetene i New York har inngått forlik med de etterlatte etter seksbarnsfaren Eric Garner, som ble drept av en politimann for ett år siden. Nå får de millionerstatning.

14.07.15 07:15

Garners familie krevde opprinnelig drøyt 600 millioner kroner i erstatning etter drapet, men ifølge forliket får de utbetalt i underkant av 48 millioner kroner.

Den 43 år gamle svarte seksbarnsfaren døde etter at en politimann tok kvelertak på ham under en pågripelse for ulovlig sigarettsalg.

Det hele ble filmet av en forbipasserende og opptaket viste hvordan den astmasyke Garner stønnet at han ikke fikk puste. Kort tid etter mistet han bevisstheten og ble erklært død ved ankomst sykehuset. Obduksjonsrapporten konkluderte med at han ble drept som et resultat av politiets maktbruk.

En storjury besluttet likevel at det ikke skulle reises tiltale mot politimannen som drepte Garner, noe som utløste store demonstrasjoner i flere amerikanske byer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.