*Nettavisen* Nyheter.

Garrison siktet for drap

«Prison Break»-stjernen Lane Garrison ble torsdag tiltalt for uaktsomt drap og fyllekjøring.

09.03.07 10:26

(SIDE2:) Skuespilleren, som spiller Tweener i «Prison Break», møtte torsdag i retten i Beverly Hills. Der ble rettssaken fastsatt til 11.april og Garrison ble løslatt mot kausjon.

26-åringen ble siktet for drap begått under annen forbrytelse, fyllekjøring, og for å bidra til at mindreårige begikk lovbrudd.

Blir han funnet skyldig kan han få opptil seks år og åtte måneder i fengsel.

Får ikke kjøre eller drikke
Statsadvokaten ba om 200.000 dollar i kausjon, men dommeren mente 100.000 var nok. Dommeren beordret 26-åringen også til å avstå fra all kjøring i tiden fremover, og han får heller ikke lov til å røre alkohol. Dommer Fox la også ned forbud mot å kontakte noen av ofrene i saken.

Skuespillerens advokat, Harland Braun, sier til AP at Garrison har en sterk ansvarsfølelse, og at han nok kommer til å tilstå for å få mildere dom.

Alkohol og kokain
Garrison nektet først for at han kjørte ulykkesbilen som krasjet i et tre i desember i fjor. En gutt på 17 omkom, og to 15-årige jenter ble skadet i ulykken.

Blodprøver viste at han hadde 0,15 promille i blodet da ulykken fant sted. Den lovlige grensen i USA er på 0,8 promille. Blodanalysen viste også at han hadde kokain i systemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.