RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gass-bombe» i Bergen

Sist oppdatert:
Odd Eriksen - næringsministeren - åpnet for bygging gasskraftverk på Tjeldbergodden uten CO2 rensing fra første dag på en konferanse i Bergen i går.

Næringsminister Odd Eriksen mener at det er mulig å bygge et gasskraftverk på Tjeldbergodden uten at CO2-rensing er på plass fra første dag. Han ga signaler om dette i en paneldebatt ved Gasskonferansen i Bergen i går. Hans uttalelse er i strid med regjeringens Soria Moria-erklæring.

En av de andre paneldeltakerne på Gasskonferansen i Bergen, Høyre-politikeren Børge Brende, er overrasket over uttalelsene fra næringsminister Eriksen.

- Regjeringen snur og snur. Det nye nå er at regjeringen ikke stiller krav til CO2-rensing fra første dag. Jeg må si at det er veldig fornuftig ut i fra at man kan få et gasskraftverk på Tjeldbergodden i løpet av 2010 med 6 TWh i et område som har et underskudd på 9 TWh. Men jeg tror det når jeg ser det.

I ettertid har næringsminister Odd Eriksen avvist at han i paneldebatten åpnet for at gasskraftverk skulle kunne bygges på Tjeldbergodden uten CO2-rensing.

Han ga uttrykk for dette gjennom informasjonssjef Øistein Øisjøfoss i Næringsdepartementet, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere