RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gass-nybygg treffer 200 millioner dollar

Sist oppdatert:
Prisen for LNG-nybygg når nye rekordnivåer. Nå forventes prisene å nå 200 millioner dollar for første gang på åtte år
Det er hett i nybyggsmarkedet for LNG-tankere fortiden. Ifølge shippingavisen Tradewinds prøver koreanske verft å sikre seg 200 millioner dollar for en ferdig levert LNG-tanker.

Ifølge kildene til shippingavisen får de som undersøker prisnivået kvotert priser på mellom 200 og 210 millioner dollar for et konvensjonelt LNG-skip. Det er særlig skip som går med diesel-drift blir det bedt om ekstra pris for, skriver Tradewinds.

Grunnen skal ifølge koreanske verftsdirektører være at LNG-nybygg ikke har utviklet seg like positivt som containerskip og tankere, og har prismessig havnet i bakleksen. Man må tilbake til 1997 for å finne tilsvarende høye priser på nybygg av LNG-skip.

At prisen på stål og valutafluktrasjoner har også gjort det lettere for verft å presse prisene opp. Men gass-nasjonen Qatar har bestilt masser av tankere, som gjør at det er et begrenset antall tankere som kan bygges frem til 2009.

Ifølge LNG Shipping Solutions så ble 69 LNG-skip bestilt i fjor. 41 av disse var allerede på kontrakt mens ni av skipene var bygget av energigiganter. 18 av skipene er uten kontrakter.
For 2005 er bildet ventet å bli annerledes, og spekulative nybygg – at man bygger skip uten å ha kontrakter på dem, er ventet å nærmest forsvinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere