RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gassanlegg i Algerie klart for oppstart

Foto: Kjetil Alsvik (Statoil)
Sist oppdatert:
Gassanlegget i In Aménas vil trolig komme i produksjon igjen fredag.

En drøy måned etter at et trettitalls gisseltakere gjennomførte terroraksjonen på gassanlegget In Aménas, er ett av de tre produksjonsanleggene klart for oppstart.

- Jeg bekrefter at «train No. 1» vil starte opp igjen den 22. februar. Da vil vi klare å produsere 35 prosent av anleggets kapasitet, sier Benadouda Lotfi, anleggssjefen på In Aménas, til Dagbladet.

Ifølge Sonatrachs anleggssjef, har både Statoil og BP representanter i Algerie for å sjekke sikkerheten rundt anlegget denne uken. Onsdag hadde utsendingene møter med sjefer i Algeries sikkerhetstjeneste. Fredag skal utsendingene til In Aménas for å se hvordan anlegget er sikret, ifølge anleggssjefen. Statoil er svært knapp med å gi informasjon rundt framdriften i Algerie.

- Vi vil ikke kommentere de spekulasjonene. Vi har dialog med Sonatrach og BP om disse spørsmålene, og det er ikke tatt noen endelig beslutning om når anlegget skal starte. Forutsetningen er at vi har trygghet for en sikker oppstart, sier Statoils informasjonssjef Bård Glad Pedersen.

Gassanlegget ble rammet av terrorangrep 16. januar. 38 utenlandske gisler ble drept, deriblant fem nordmenn ansatt i Statoil. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere