RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gassavtale et skritt videre for Golar

Sist oppdatert:
Marathon Oil og Golar LNG er et skritt videre i å formalisere avtalen som vil sikre leveranser av flytende naturgass (LNG) til den planlagte importterminalen i Mexico
Tidligere i sommer meldt selskapene at de hatt fått en intensjonsavtale med det indonesiske olje- og gassdirektoratet om leveranser av LNG fra planlagte indonesiske felt.

Når er avtalen tatt et skritt videre, og konsortiet bestående av Golar LNG, amerikanske Marathon Oil og meksikanske Grupo GGS har inngått et Memorandum of Understanding med det indonesiske statsoljeselskapet Pertamina og P.T. Exspan Tomori Sulawesi.

Avtalen er gjort gjennom Marathons datterselskap GNBC Ventas, og vil i likhet med den foreløpige intensjonsavtalen, som den erstatter, ha et omfang på inntil seks millioner tonn med LNG årlig. Lengden på kontrakten er som tidligere på 20 år.

Leveransene skal komme fra den planlagte LNG-terminalen på øyen Sulawesi i Indonesia. Gassen vil komme fra blokkene Matindok og Senoro i det østlige Sulawesi, som danner grunnlaget for Indonesias tredje eksportanlegg.

Gassen skal gå til konsortiets planlagte importterminal i den meksikanske delstaten Baja-California, hvor gassen vil bli brukt til et stort kraftverk samt et avsaltningsanlegg. Den resterende gassen skal selges i det meksikanske og amerikanske naturgassmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere