RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gasslekkasje stanset – evakuering opphevet

Sist oppdatert:
De evakuerte kunne torsdag kveld flytte hjem igjen etter at et område ved ExxonMobils raffineri på Slagentangen i Tønsberg ble sperret på grunn av en gasslekkasje tidligere på dagen.

Ingen personer ble skadd da det lekket ut gass i forbindelse med fylling av en tankbil. Fem boliger i nærheten ble evakuert, og det ble opprettet en sikkerhetssone på 500 meter rundt en tankstasjon på utsiden av gjerdet ved raffineriet, skriver Tønsbergs Blad.

Det tok rundt sju timer før situasjonen var helt avklart og Vestfold politidistriktendelig kunne melde at sperringene var opphevet og tankbilen flyttet. Ifølge politiet var det ikke snakk om noen stor lekkasje.

Raffineriet på Slagentangen ble bygget i 1961 og omformer råolje, hovedsakelig fra Nordsjøen, til petroleumsprodukter for forbruker- og industriformål. ExxonMobils avdelinger for forsyning, transport og distribusjon holder til ved raffineriet.

Ifølge selskapet har raffineriet en prosesskapasitet på 6 millioner tonn råolje, og produksjonen av petroleumsprodukter tilsvarer mer enn halvparten av Norges samlede forbruk.

Politiet meldte om propanlekkasjen like før klokken 14. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere