RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gasslekkasje stoppet Sleipner

Sist oppdatert:
Produksjonen på de Statoil-opererte feltene Sleipner Øst og Vest i Nordsjøen ble stengt onsdag ettermiddag etter at det oppsto en gasslekkasje. Les mer her
En gasslekkasje på Sleipner A-plattformen førte onsdag ettermiddag til at feltene Sleipner Øst og Vest ble stengt.

Produksjonen på Sleipner Vest skal etter planen starte torsdag ettermiddag, mens det vil ta noe mer tid før produksjonen fra Sleipner Øst kan starte. Til Dow Jones Newswire opplyser Statoil at det er snakk om dager, ikke uker, før Øst kan startes igjen-

To gassdetektorer i en kompressormodul på Sleipner A ble utløst, og mannskapet mønstret rutinemessig i livbåtene inntil situasjonen var avklart. Det var 217 personer på Sleipner A da hendelsen inntraff.

– Produksjonen fra Sleipner Øst vil være stengt til lekkasjepunktene er reparert. Dette arbeidet pågår, men vi kan foreløpig ikke si når vi kan planlegge oppstart igjen, sier Bente Aleksandersen, produksjonsdirektør for Sleipner i en pressemelding.

Hendelsen vil rutinemessig bli gransket av Statoil for å finne årsaken til gasslekkasjen.
Statoils gasskunder blir forsynt fra andre kilder inntil Sleipner-feltene er tilbake i normal produksjon.

Gassen fra Sleipner går i eksportrørledningene Statpipe, Zeepipe og Europipe II til Emden i Tyskland og Zeebrugge i Belgia. Kondensatet fra Sleipner går til mottaksanlegget på Kårstø i Rogaland.

Dagsproduksjonen fra Sleipner Øst er om lag 21 millioner kubikkmeter gass og rundt 40.000 fat kondensat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere