*Nettavisen* Nyheter.

Gasslekkasje trolig årsaken til at mor og sønn døde

En kvinne (31) og sønnen (7) omkom lørdag natt i det som etter all sannsynlighet er en gasslekkasje i en hytte utenfor Hokksund. Datteren og en venn er kritisk skadd. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

To døde, to kritisk skadd.

Moren og sønnen (7) ble funnet døde, og en datter (9) og en mann ble funnet kritisk skadd i en hytte ved Lauvtjern i Hokksund lørdag kveld. En gasslekkasje er trolig årsaken.

Kvinnen (31) og sønnen var allerede døde da nødetatene ankom hytta sent lørdag kveld. Nødetatene måtte gjøre livreddende førstehjelp på den ni år gamle jenta og mannen i 20-årene før de ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader.

Les: To funnet døde i hytte utenfor Hokksund

Tilstanden for begge de skadde var søndag ettermiddag fortsatt livstruende.

Naboer i andre hytter rund Lauvtjern var søndag preget av dødsfallene i det idylliske området nord for Hokksund i Buskerud. Politiets teknikere pakket søndag ettermiddag sammen utstyret, men varslet at undersøkelsene i og rundt hytta vil bli gjenopptatt mandag.

– Mest sannsynlig er det ikke skjedd noe kriminelt, men vi avventer den foreløpige obduksjonsrapporten av de døde og den ferdige kriminaltekniske undersøkelsen fra hytta, sier etterforskningsleder Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Fikk ikke kontakt
Det var moren til den omkomne kvinnen som varslet politiet lørdag klokken 23.25. Moren hadde forsøkt å få kontakt med datteren på telefon hele dagen. Hun bestemte seg til slutt for å dra til hytta.

Hytta ligger ved Lauvtjern utenfor Hokksund i Øvre Eiker kommune, og det er dårlig mobildekning i området. Naboer la merke til at lyset i hytta ble slått på fredag kveld og at det fremdeles sto på midt på natten. Lørdag så de ingen på utsiden hytta, men reagerte ikke, ifølge VG.

Den omkomne kvinnen var mor til begge barna. Mannen i 20-årene var ikke barnas far. Faren til begge barna var søndag ettermiddag varslet av politiet. Det kommunale kriseteamet i Modum var søndag etablert for å gi bistand og støtte til de pårørende som er rammet.

Gasslekkasje
De første opplysningene gikk ut på at det dreide seg om en gasseksplosjon, men politiet opplyste etter kort tid at det i stedet var snakk om en gasslekkasje. Hvordan den skal ha oppstått er ikke kjent, men det er blant de svarene som etterforskerne vil lete etter.

– Det er mye som taler for at dette er en ulykke og at det er mulig det har vært en gasslekkasje. Brannvesenet på stedet har foretatt målinger, og det kan tyde på at det har vært en del gass der, uttalte operasjonsleder Arild Ølberg i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB søndag morgen.

Etter at de kriminaltekniske undersøkelsene hadde startet søndag, var det ikke gjort funn som tilsa at det var noe annet som hadde skjedd inne i hytta.

Ingen ytre skader
Dagbladetmeldte at røykdykkere skal ha skrudd av propangass fra kjøkkenet. Det var ingen ytre skader på noen av personene som ble funnet på hytta, ifølgeAftenposten.

De to omkomne ble fraktet ut av hytta ved 2-tiden søndag og vil bli obdusert på Rikshospitalet mandag.

Søndag kveld møttes det kommunale kriseteamet i Modum også ledelsen ved skolen til den omkomne gutten og den skadde jenta. Der vil det bli avklart hvordan elevene vil bli fortalt om ulykken mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag