RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gassproduksjonen stengt på Åsgard B

Sist oppdatert:
Statoil stengte i går gassproduksjonen på Åsgard B-feltet etter at det ble oppdaget en skade på fakkelsystemet på plattformen
Det går frem av en pressemelding fra Statoil.

Plattformsjef Rune Hansen tror produksjonen kan være opp igjen i andre halvdel av denne uken dersom alt går som planlagt med utbedringen av skaden.

Det var søndag at mannskapet oppdaget at fakkelen brant unormalt, og inspeksjon med helikopter avslørte lekkasje i flensen i øverste del av røret som forsyner pilotflammen i fakkeltippen med brenngass, forklarer plattformsjef Rune Hansen i en melding.

Det er neppe aktuelt med full reparasjon av skadene på denne årstiden, men en permanent utbedring kan muligens utføres under den planlagte revisjonsstansen i september i år.

Når inspeksjonen kan gjennomføres avhenger av værforholdene. Det er sterk vind i området i dag.

I stansperioden får Statoils gasskunder leveranser i henhold til de avtaler de har med selskapet, innenfor den fleksibilitet som ligger i avtalene.

Normal produksjon fra Åsgard B-plattformen er om lag 36 millioner kubikkmeter eksportgass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere