RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatekamper i Madrid under protestmarsj

Sist oppdatert:
Madrid (NTB-AFP-Reuters): Spansk politi skjøt gummikuler og brukte køller mot tusenvis av mennesker som tirsdag protesterte mot regjeringen og dens planer om enda flere budsjettkutt.

Minst 15 personer ble pågrepet, og ni personer skadd under sammenstøtene, opplyser politiet.

Demonstrasjonen i Madrid ble arrangert to dager før Spanias konservative regjering legger fram statsbudsjettet for neste år. Det kommer til å inneholde en ny runde med kutt, samtidig som regjeringen er under hardt press for å ta imot kriselån fra EU.

De om lag 6.000 demonstrantene krevde «reelt» demokrati og regjeringens avgang idet de marsjerte mot parlamentsbygningen, der lovgiverne var samlet til et plenumsmøte.

Rundt 1.500 politimenn var utplassert i Madrid sentrum, og flere sto vakt rundt parlamentsbygningen Las cortes. En mann ble pågrepet da han forsøkte å klatre over en av sperringene utenfor bygningen, og flere demonstranter ble slått av politifolk utstyrt med køller. Ved 21-tiden kom det også melding om at politiet skjøt med gummikuler for å jage demonstrantene bort.

Flere ulike aktivistgrupper sto bak arrangementet, og folk ble oppfordret til å delta i marsjen via sosiale medier. Demonstrantene var generelt yngre og noe mer uregjerlig enn i lignende protestmarsjer som har vært arrangert av fagbevegelsen, ifølge Reuters. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere