RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatemusikanten tjener mest

Å spille musikk er det mest attraktive du kan gjøre dersom du vil tjene penger i Bergens gater.

iBergen.no tok en sjekk på hvor innbringende det kan være å tjene penger på gaten. Her er listen (ca inntekt per dag som de aktuelle personene har oppgitt selv):

Gatemusikant: ca 400 kroner – jobber ca to timer – snitt 200 kroner timen.

Smykkeselger: ca 300 kroner – jobber ca fem timer – snitt 60 kroner timen.

Gassballongselger: ca 500 kroner – jobber ca ti timer – snitt 50 kroner timen.

Solbrilleselger: ca 300 kroner – jobber ca seks timer – snitt 50 kroner timen.

Gullmann-statue: ca 400 kroner dagen – jobber ca åtte timer – snitt 50 kroner timen.

Sjelden instrument
Alle personene oppgir at det de driver med på Torgallmenningen bare er midlertidig sysle, og at de utenom sommeren har andre jobber. Listetoppen, gatemusikanten Eugene Lambe synes det er lukrativt å spille irsk sekkepipe i Bergen – kanskje ikke rart med 200 kroner netto i timen.

- Jeg synes Bergen er en flott by, og det er attraktivt å spille irsk pipemusikk her. Jeg får jo gode penger, greit å ha på et dyrt sted. Jeg tror egentlig ikke at folk er så veldig begeistret for musikken, men de gir vel heller penger fordi at jeg spiller et såpass sjelden instrument, sier Lambe til iBergen.no.

Irsk kjendis
Mannen hevder han er en ”veldig kjent person” i Irland. Et google-søk på navnet han gir mer enn 56 000 treff. Til vanlig jobber han med å lage sekkepiper i Irland, det er jobben som har gjort ham kjent, hevder han.

- Til daglig jobber jeg med å lage irske sekkepiper. Jeg er veldig kjent for det hjemme. Jeg møtte faktisk på et irsk ektepar her i Bergen som visste hvem jeg er, sier Lambe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere