RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatepresten: -Ikke inhabil i Mohn-saken

Sist oppdatert:
Gateprest Thor Brekkeflat (Ap) var med på å gi milliardæren Trond Mohn disepensasjon fra strandloven ved å gi tillatelse til å føre opp 400 kvm bolig 25 meter fra stranden. Trond Mohn har bidradd med betydelige gaver til Kirkens Bymisjon.

- Jeg følte det var en vanskelig sak og jeg var veldig i tvil. Jeg tilhørte et mindretall i Arbeiderpartiet som var svært skeptisk, men at jeg skulle være inhabil, streifet meg aldri med en tanke, sier gateprest Thor Brekkeflat etter at han sammen med tre partifeller i komite for miljø- og byutvikling sørget for at byens, og ikke minst Arbeiderpartiets velgjører, Trond Mohn fikk lov til å bygge sin villa på 400 kvm på Milde, 25 meter fra stranden.

Det har vakt oppsikt at Arbeiderpartiet, som vanligvis er så restriktiv med å gi dispensasjon i strandsonen, har tillatt bygging av ny villa for industriherren. Stedet bygget blir liggende er omfattet av en rykende fersk kommunedelplan som forutsetter fri ferdsel.

Rause gaver
Trond Mohn var inne med rause gaver til Arbeiderpartiet ved kommunevalgkampen i 1999 og 2003. Den gavmilde velgjøreren har også på listen over sine mange heldige mottagere, Kirkens Bymisjon.

Thor Brekkeflat bekrefter at Trond Mohn har gitt betydelige summer til Kirkens Bymisjon.

Trond Mohn har ikke villet ut med hvor mye han har gitt, men Kirkens Bymisjon mottok senest i fjor en enkeltgave på 2 millioner kroner som i praksis reddet regnskapet.

Gaven var anonym.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg sa ja til en byggesak, ikke til Trond Mohn, sier gatepresten Thor Brekkeflat som har vært Bymisjonens ansikt utad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere