RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gates ber om mer penger til krig

Washington (NTB-Reuters-AP): USAs krigføring i Irak og Afghanistan kommer til å koste nesten 500 milliarder ekstra i år, anslår forsvarsminister Robert Gates.

Beløpet kommer på toppen av de 460 milliarder kronene som allerede er bevilget.

Om Gates får ønsket sitt oppfylt av den amerikanske kongressen, vil USA ha brukt i alt 6.500 milliarder kroner på krig siden 2001.

I et tre sider langt brev til lederen av underkomiteen for forsvarsbevilgninger i Representantenes hus, John Murtha, opplyser Gates at ekstrabeløpet på snaue 500 milliarder er nødvendig for å finansiere nye operasjoner, erstatte utslitt og tapt utstyr, samt nye forsyninger.

Gates påpeker at anslaget hans ikke inkluderer den massive styrkeøkningen i Afghanistan. USA har planer om å øke antall soldater i landet fra 32.000 til rundt 60.000.

Økningen i antall Afghanistan-soldater er ennå ikke vedtatt av kongressen, og dermed ikke med i Gates regnestykke.

? Jeg regner med at den nye administrasjonen vil gå gjennom tallene og deretter komme med et forslag med mer autoritet etter 20. januar, skriver Gates i brevet.

20. januar er datoen da Barack Obama tas i ed som USAs 44. president. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere