RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gates og Buffett tror på dollarfall

Sist oppdatert:
Verdens to rikeste menn, Bill Gates og Warren Buffett, forventer begge at dollaren skal falle. Les hvorfor her
Verdens rike og mektige var samlet i den sveitiske fjell-landsbyen Davos forrige uke for å diskutere verdens problemer. Der var også verdens to rikeste menn samlet.

Den legendariske amerikanske investoren Warren Buffett, som har en personlig formue på 42,9 milliarder dollar, bare slått av Microsoft-grunder Bill Gates (med en formue på 46,6 milliarder dollar), kunne begge offentliggjøre at de er short dollar.

Det vil si at de har solgt dollar og kjøpt seg inn i en annen valuta i påvente at dollaren skal falle i verdi.

- Jeg er short dollaren. The ol' dollar, it's gonna go down, sa Gates til reportere i Davos i helgen. Det rapporterer Bloomberg News.

Warren Buffet har kjøpt utenlandsk valuta siden 2002, og begrunner dette med de enorme handelsunderskuddene i den amerikanske økonomien.

Siden 2002 har dollaren falt hele 26 prosent mot en gruppe av de seks største valutaene, og bare i fjor vokste handelsunderskuddet i den amerikanske økonomien med rekordstore 609 milliarder dollar.

- Dette er litt skremmende. Vi er i et ukjent terreng når verdens reservevaluta har så mye utestående gjeld, sa an bekymret Bill Gates på kongressen i Davos-

Buffett har kjøpt kontrakter på utenlandsk valuta for 1 milliard dollar i tredjekvartal gjennom investeringsselskapet Berkshire Hathaway, noe som får eksponeringen mot dollar opp til 20 milliarder dollar.

Dette har skapt nærmere 412 millioner dollar i valutagevinster, fremgår det av kvartalsrapporten til investeringsselskapet.

- Dette er en langsiktig posisjon. Jeg har ingen i de om hvor valutaen skal gå neste uke eller neste uke, eller neste år. Men jeg tror jeg vet over tid, sa Buffett i august i fjor ifølge Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere