Gates viste frem Longhorn

Foto: (microsoft.com)

Under en konferanse i regi av Microsoft mandag presenterte Bill Gates siste versjon av Windows, kjent under kodenavnet Longhorn. Bilder fra programvaren var derimot lekket ut allerede dagen før.

29.10.03 08:15

Microsoft avviser at dette er et bevisst PR-triks, men fre flere hold hevdes det nå at Microsoft ønsker slike lekkasjoer.

På nettstedet The Register spekuleres det i at spredning av kopier før lansering skal gi Microsoft tilbakemeldinger fra markedet for å se om produktet er salgbart. Microsoft benekter dette.

- Generelt liker vi ikke lekkasjer, skal vi spre programvare vil vi ha kontroll over kopiene, sier Michael Anderberg, systemingeniør i Microsoft Sverige.

Anderberg innrømmer at det er vanskelig å hindre lekkasjer. 75 000 ansatte og en ny versjon hver dag gjør at situasjonen kan være vanskelig å kontrollere.

Bill Gates presenterte selv Longhorn på konferansen mandag. I følge Microsoft-sjefen skal operativsystemet være sikrere enn tidligere versjoner, det skal være enklere å organisere og finne filer og det skal ikke bli nødvendig å restarte maskiner med Longhorn så ofte som med eldre versjoner, skriver BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag