Gateslag i Gao nord i Mali

Gao, Mali (NTB-AFP): Regjeringsstyrker og islamistiske opprørere utkjemper gateslag i Gao, den største byen nord i Mali. Byen er de siste dagene også blitt rystet av to selvmordsbombinger.

Tidlig søndag ettermiddag skjøt opprørerne og regjeringssoldatene mot hverandre i sentrum av Gao, meldte en av nyhetsbyrået AFPs medarbeidere i området. Kampene skal ha stått i nærheten av hovedpolitistasjonen i byen.

Det var ikke kjent om noen var drept eller såret i søndagens kamper. Fredag og lørdag ble det meldt om selvmordsaksjoner i byen, men ingen andre enn selvmordsbomberne skal ha mistet livet i disse aksjonene.

I slutten av januar i år gjenerobret franskledede styrker Gao fra opprøre som skal ha tilknytning til terrornettverket al-Qaida. Opprørerne har kontrollert deler av det nordlige Mali i mesteparten av ett år etter et statskupp i det vestafrikanske landet.

Etter at opprørerne er drevet over på defensiven, har det brutt ut konflikt mellom rivaliserende etniske grupper i Mali. Landet er en tidligere fransk koloni som ifølge FN regnes som en av de fattigste statene i verden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.