RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaupejakta starter i dag

Foto: TV 2 (TV 2)
I dag starter gaupejakta, men Næringsorganisasjonene for skog- og jordbruket i region 2 mener kvoten på seks dyr er for liten.

Direktoratet for naturforvaltning har bestemt at det kan felles tre gauper i Buskerud. Jegerne i Buskerud har plikt til å holde seg orientert om kvoten på Fylkesmannens informasjonstelefon, og straks melde fra om dyr som blir felt, skriver Laagendalsposten.

Næringsorganisasjonen i skog- og jordbruket i Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder mener at årets kvote er for liten i forhold til gaupebestanden, og anker derfor størrelsen på kvotene under årets kvotejakt.

– Det offentlige erstattet i 2005 1.468 sauer som ble tatt av gaupe. Vi frykter at dette tallet vil stige betydelig i og med at bestanden av gaupe vil stige, sier Erik Hørlück Berg på vegne av Næringsorganisasjonene til avisa.

Direktoratet for naturforvaltning har fastsatt kvoten for 2006 til å omfatte seks gauper, hvorav tre i Buskerud, to i Telemark og opsjon på et dyr til. Rovviltnemnda for region 2 ba om minimum ti fellingstillatelser. Næringsorganisasjonene i regionen støtter dette, og ber om at det gis fellingstillatelse på minst ti dyr i sin anke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere