Gaupejakta starter i dag

Foto: TV 2 (TV 2)

I dag starter gaupejakta, men Næringsorganisasjonene for skog- og jordbruket i region 2 mener kvoten på seks dyr er for liten.

Direktoratet for naturforvaltning har bestemt at det kan felles tre gauper i Buskerud. Jegerne i Buskerud har plikt til å holde seg orientert om kvoten på Fylkesmannens informasjonstelefon, og straks melde fra om dyr som blir felt, skriver Laagendalsposten.

Næringsorganisasjonen i skog- og jordbruket i Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder mener at årets kvote er for liten i forhold til gaupebestanden, og anker derfor størrelsen på kvotene under årets kvotejakt.

– Det offentlige erstattet i 2005 1.468 sauer som ble tatt av gaupe. Vi frykter at dette tallet vil stige betydelig i og med at bestanden av gaupe vil stige, sier Erik Hørlück Berg på vegne av Næringsorganisasjonene til avisa.

Direktoratet for naturforvaltning har fastsatt kvoten for 2006 til å omfatte seks gauper, hvorav tre i Buskerud, to i Telemark og opsjon på et dyr til. Rovviltnemnda for region 2 ba om minimum ti fellingstillatelser. Næringsorganisasjonene i regionen støtter dette, og ber om at det gis fellingstillatelse på minst ti dyr i sin anke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.