RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gavene som aldri ble delt ut

Foto: Roar Grønstad (Romrikes Blad)
Sist oppdatert:
Både næringsliv, privatpersoner og frivillige hjelpere bidro med gaver i hopetall da Lørenskog kommune arrangerte julaften for enslige. Men deltakerne så aldri noe til dem.

- Her har det skjedd en stor misforståelse. Det er bare å beklage, sier aktivitør Guro H. Mjelve ved Dovre bolig- og servicesenter om gavehaugen som ble liggende uåpnet på et kontor på julaften.

- Tillitsbrudd
Som eneste norske kommune, tok Lørenskog utfordringen da Aslam Ahsan oppfordret norske kommuner til å videreføre hans tradisjonsrike julaftenarrangement for enslige eldre.

Både Ahsan selv, juletreet, presten, bygdas syngende ordfører Åge Tovan og en julemeny bestående av ribbetallerken og riskrem med rød saus bidro til en hyggelig kveld for 11 deltakere, fem-seks frivillige hjelpere og en håndfull ansatte ved Dovre bolig- og servicesenter julaften, skriver rb.no.

Haugen med julegaver, som privatpersoner, næringsliv og frivillige deltakere hadde gitt på oppfordring fra kommunen, ble imidlertid aldri fordelt på deltakerne.

- Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er et tillitsbrudd overfor giverne, mener Jan Holthe, en av flere frivillige hjelpere på arrangementet.

Han roser både maten, stemningen og innsatsen fra så vel ansatte som frivillige på arrangementet, men synes det er trist med gavene som ikke ble delt ut.

- De var jo samlet inn nettopp med tanke på utdeling denne kvelden, fastslår han.

Fikk én presang hver
I likhet med andre som meldte seg som frivillige, ble Holthe bedt om å ta med en presang til en verdi av rundt 100 kroner. Han hadde med seg boka «Sirkusdirektørens datter» av Jostein Gaarder.

Den ble aldri delt ut på festen. Det ble heller ikke de to dvd-ene med kriminaletterforsker Beck, som Asbjørn Sund bidro med.

- Jeg syntes det var rart, og lurer jo fælt på hva de skal gjøre med alle gavene, sier Sund, som i likhet med Holthe var frivillig på julaftenarrangementet.

- Jeg ble fortalt av en fra hjemmetjenesten at de hadde fått så mange presanger at det fylte et helt kott. Men da det var tid for gaveutdeling, fikk både deltakere og hjelpere utdelt én presang hver – og det ble attpåtil opplyst at gaven var fra Lørenskog kommune. Noen fikk håndklær eller pledd, og noen fikk noe billig pynt som telysholdere eller lignende, forteller Holthe.

Selv fikk han et gedigent, blått badehåndkle. I tillegg fikk han og de andre frivillige et gavekort på 100 kroner fra kommunen som takk for innsatsen.

- Vi frivillige fikk med andre ord mer i gave enn deltakerne. Det gir litt bismak, sier Holthe.

- Overveldende giverglede
Guro H. Mjelve ved Dovre bo- og servicesenter forteller at det kom inn svært mange gaver de to siste dagene før arrangementet.

- Det var overveldende å se den store givergleden fra både bedrifter og innbyggere, sier hun og viser kontoret som fortsatt er fullt av innpakkede julepresanger.

- Det ble så mye gaver at vi rett og slett ikke hadde tid og kapasitet til å fordele alt i forkant, så jeg overlot utdelingen til de ansvarlige på selve arrangementet, sier Mjelve, som ikke selv var til stede på Dovre julaften.

- Jeg ga beskjed om at gavene skulle fordeles, men at noe eventuelt kunne holdes igjen noen til utlodninger eller andre anledninger senere. Dette har tydeligvis blitt misforstått. Det er jeg veldig lei meg for, og det er sikkert de som tok denne avgjørelsen der og da også, sier Mjelve.

Hun sørget i går for at sju-åtte bæreposer fulle av gaver til barn ble overlevert barneavdelingen på Ahus.

Hva som skjer med de øvrige gavene, er ennå ikke avgjort.

- Vi må sette oss ned og ta en prat om dette, sier Mjelve.

Tovan vil fortsette
Hele arrangementet skal nå evalueres.

- Det er første gang vi gjør noe sånt som dette, så vi har helt sikkert et forbedringspotensial. Men bortsett fra det med gavene, har jeg i all hovedsak fått positive tilbakemeldinger, sier hun.

Positiv er også ordfører Åge Tovan (Ap), som både ønsket velkommen og sang for deltakerne på festen.

- Jeg var spent på forhånd, men var til stede en times tid og snakket med folk, og det så ut til at de hygget seg. Jeg er glad for at vi kan videreføre Aslams arrangement, og tanken er jo å fortsette med dette, sier Tovan.

Les flere saker i Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere