RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gavepakke til Wii

Sist oppdatert:
«Metroid Prime Trilogy» gir enormt god valuta for pengene.

(Spillmagasinet): Jeg er egentlig ikke så veldig glad i nyutgivelser av relativt nye spill, som oftest lukter det melking lang vei. Av og til er det likevel helt greit, som når Nintendo samler tre av mine definitive favoritter i en pakke.

Bedre grafikk og kontroll

«Metroid Prime Trilogy» byr på de tre førstepersonsromeventyrene i «Metroids» klassiske «Prime»-kapittel. Wii-spillet «Corruption» er prikk likt som da det ble sluppet høsten 2007, mens de to Gamecube-spillene har blitt oppgradert. Originalen og «Echoes» har både fått skikkelig 16:9-støtte og et nytt kontrollsystem.

Se traileren til «Metroid Prime Trilogy»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Nå styres Gamecube-spillene på samme måte som «Corruption», noe jeg synes fungerer strålende og er mer presist enn det gamle systemet. Wiimoten tilsvarer omtrent en mus i et PC-skytespill og brukes blant annet til å sikte, mens Nunchuken styrer bevegelse og lignende.

Storslåtte eventyr

Hvis du har lyst på mer info om spillene anbefaler jeg at du leser originalanmeldelse av «Metroid Prime 3: Corruption», «Metroid Prime 2: Echoes» og «Metroid Prime» – men kort fortalt drar du i alle tre på utfordrende, spennende og underholdende eventyr i ukjente og strålende omgivelser. Spillene er konstruert som en løk, etter hvert som du jobber deg gjennom og låser opp hjelpemidler åpnes mer av verdenene rundt deg.

Hvert eneste rom og område du er innom gir inntrykk av å være resultatet av en lang prosess – de er alle detaljerte, alt du ser har en mening eller en funksjon og antall snarveier og hemmeligheter er enormt. I tillegg huser spillene en lang rekke kreative og varierte fiender, og bosser du kommer til å huske lenge.

Fabelaktig atmosfære

Min favoritting er likevel hvordan Nintendo gir deg følelsen av å være helt alene i fremmede verdener, og så belønner utforskertrangen på en strålende måte. Belønningene er utelukkende nyttige, artige og perfekt plassert – hver gang du er på vei til å sette deg fast eller spillene blir litt kjedelige, dukker en opp.

På tross av at i hvert fall de to første spillene begynner å dra litt på åra når det gjelder deg tekniske, er spillopplevelsen like god den dag i dag. Hvert av spillene er alene lett verdt det denne pakken koster, «Metroid Prime: Trilogy» anbefales på det aller, aller varmeste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere