RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaza-båt stanset av gresk kystvakt

Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK (Afp)
Sist oppdatert:
Greske myndigheter truer med å stanse alle skipene som forsøker å reise til Gaza.

Ett av skipene som har planer om å seile til Gaza med forsyninger, ble fredag stanset av den greske kystvakten, melder CNN.

Det var den amerikanske båten «The Audacity of Hope» som ble stanset av kystvakten 20 minutter etter at de hadde kastet loss.

Talsmann for det greske utenriksdepartementet, Dimitris Delavekouras, bekrefter at skipet ble nektet å reise til Gaza. Greske myndigheter advarte tidligere denne uken om at alle skipene fra Gaza-konvoien vil bli stanset i gresk farvann.

Ifølge arrangørene bak Gaza-konvoien, har to av skipene deres blitt utsatt for sabotasje mens de har ligget til kai, deriblant skipet som de norske Gaza-aktivistene skulle reise med.

- Propellakslingen er saget over. Det skjedde for en times tid siden, sa sentralstyremedlem i Rødt, Torstein Dahle, til Nettavisen mandag kveld.

Dahle er blant en håndfull norske aktivister som deltar på konvoien «Freedom Flotilla II» som har planer om å bryte Gaza-blokaden.

Ni tyrkiske aktivister ble drept da Gaza-konvoien «Mavi Marmara» forsøkte å bryte Gaza-blokaden 31. mai i fjor. Tragedien skjedde da det oppsto sammenstøt mellom aktivistene og israelske spesialsoldater da sistnevnte bordet skipet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere