RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gazprom lukter på Centrica

Sist oppdatert:
Den russiske energigiganten Gazprom har avslørt at de ønsker å kjøpe Centrica, som eier British Gas.
Ifølge The Guardian vurderer den statseide russiske gassgiganten å legge inn et bud på selskapet Centrica, som eier British Gas, noe som kan sikre dem 12 millioner gasskunder i Storbritannia.

Ifølge Alexander Shkuta nestleder for Gazproms eksportvirksomhet, Gazexport, analyserer og undersøker de nå et kjøp av den britiske gasskjempen.

Russernes interesse sendte Centrica-aksjen opp 11 prosent i går, verdien økte med rundt en million pund og selskapet er nå verdt 11 millioner.

Gazprom-interessen har skapt uro hos britene. Selskapet er omstridt, noe som ikke ble mindre da de kuttet gassforsyningene til Ukraina tidlig i januar. Det britiske nærings- og handelsdepartementet uttalte torsdag at ethvert bud på Centrica vil bli nøye gransket.

Centrica avviste torsdag kveld at de har fusjonssamtaler med Gazprom, og ønsket ikke å kommentere saken overfor The Guardian.

Den russuiske gassgiganten har tidligere uttalt at de ønsker å nå en markedsandel på 20 prosent i Storbritannia innen 2015, og har sett seg ut Scottish Power som et annet mulig oppkjøpsobjekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere