RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gazprom snur - igjen

Sist oppdatert:
Gazprom åpner nok en gang opp for partnerskap med Statoil og Norsk Hydro på Shtokman.
Av: NA24-redaksjonen
Gazprom, den russiske operatøren på Shtokmanfeltet, er i ferd med å gjøre en avtale med en internasjonal partner.

Det sier en av selskapets toppsjefer til Financial Times. Statoil, Norsk Hydro, franske Total og amerikanske ConocoPhillips har konkurrert om partnerskap på gassfeltet som er et av verdens største.

Helomvending
Uttalelsen kommer fra visekonsernsjef Alexander Medvedev, og med den er det mye som tyder på at Gazprom går tilbake til den opprinnelige planen om å ta med en eller flere internasjonale selskaper som likeverdige partnere. Det står i strekt kontrast til signalene fra oktober i fjor, om at internasjonale selskaper bare kunne regne med å få kontraktoppdrag, og ikke partnerskap.

Medvedev sier til avisen at Gazprom har vært i samtaler med utenlandske selskaper om det han betegner som en ny modell, som åpner for at eventuelle partnere skal dele de økonomiske fordelene i prosjektet, være en del av ledelsen, og ta sin del av den industrielle, kommersielle og finansielle risikoen.

Kostnadene
Kostnadene på prosjektet anslås å være på mellom 20 og 30 milliarder dollar, og ifølge Gazprom-lederen vil produksjonene komme i gang i 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere