Gå til sidens hovedinnhold

- Gebyret lå rett over billetten

Zaki Rachou mener han kjøpte piggdekkoblat. Det mener ikke trafikketaten i Oslo.

Zaki Rachou fra Sokna i Buskerud reiser jevnlig til Oslo, og forteller at han alltid betaler piggdekkavgiften som kreves for å kjøre med piggdekk i Oslo, skriver Ringerikes Blad.

Betalte avgift
10. februar kjøpte Rachou billett for piggdekkavgift på 30 kroner i en automat på vei mot Oslo. Billetten er gyldig til klokken 23:04. Klokken 18:05 skrives bot for mangel av betalt piggdekkavgift. Når ringerikingen kommer til bilen, ser han den gule lappen og blir ganske så irritert.

- Gebyret var lagt på bilruten direkte over billetten som lå på dashbordet inni bilen. Jeg hadde ennå ikke låst opp bildøren da to damer kom bort til meg og lurte på hva som var galt. De så at billetten lå på plass, ga meg navn og telefoner, og de vil begge vitne om hva de så.

Klaget
Trafikketaten i Oslo kommune fikk raskt en klage fra Ringerike. Etaten skriver i sitt svar på klagen blant annet:

"Av ileggsblanketten fremgår det at trafikkbetjenten ikke kunne se noe gyldig oblat i ditt kjøretøy".

- Da jeg fikk avslag, kunne jeg nesten ikke tro det. Jeg regnet med at det var en grei sak, og at jeg ville få pengene tilbake. Er trafikkbetjenter feilfrie supermennesker? Dette er veldig frustrerende.

Trafikketaten opplyser i brevet at eventuell ny klage kan behandles i tingretten. I så fall må han sende inn en ny klage i løpet av tre uker og betale 1.000 kroner til etaten i tillegg til gebyret på 750 kroner, som allerede er betalt.

Går videre
- Jeg går videre med saken uansett hva det koster. Jeg har ikke gjort noe galt. Billetten lå synlig slik den skal. Dette er sløsing av både min tid og det offentlige. Men om jeg betaler boten, vil det være som å hjelpe en forbryter, sier Zaki Rachou.

Les flere saker fra Ringerikes Blad her.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken