RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geelmuyden får munnkurv

PR-NESTOREN: Hans Geelmuyden er regnet som PR-bransjens nestor. Her er han fotografert hjemme foran stabburet.
PR-NESTOREN: Hans Geelmuyden er regnet som PR-bransjens nestor. Her er han fotografert hjemme foran stabburet. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)
Informasjonsbransjen likte ikke at han snakket ut i Nettavisen.

- Bransjens omdømme er bombet tilbake til steinalderen på grunn av First House, sa Hans Geelmuyden til Nettavisen tirsdag.
Onsdag, da fagbladet Kampanje skulle snakke med ham, hadde Geelmuyden fått munnkurv.

- Jeg har fått beskjed om å ikke kommentere noe mer, sier Geelmuyden, og bekrefter overfor Kampanje at det er KOMM-styret som har bedt ham om å tie

Vil klage selv
Den kjente PR-mannen ble tidligere i år valgt inn i styret i KOMM, som er bransjeorganisasjonen til PR-byråene.


Tirsdag sa Geelmuyden til Nettavisen at han tidligere har bedt om en redegjørelse fra First House, men at han ikke har fått et tilfredsstillende svar. Både Greenpeace og Framtiden i våre hender har klaget First House inn for KOMM, og Geelmuyden vurderer også selv å gjøre dette.

- På årsmøtet i mai ba jeg Per Høiby om å redegjøre skriftlig for Kina-saken, og Per Høiby ga ingen skriftlig redegjørelse. Han dro gjennom en power point, og viste en fullstendig manglende evne til etisk selvrefleksjon. På basis av redegjørelsen vil jeg be om at vi sender en klage på First House, sa Geelmuyden til Nettavisen etter tirsdagens styremøte.

Derfor får han munnkurv

I en sms til Kampanje forklarer KOMMs styreleder, Morten Woldsdal, munnkurven slik:

- I de aller fleste styrer gjelder en regel om at styremedlemmer ikke uttaler seg blant annet i media om saker som er under behandling i styret – og at det er styreleder som uttaler seg på styrets vegne dersom noe skal kommuniseres utad. Denne regelen gjelder også i KOMMs styre. Hans Geelmuyden har full anledning – dersom han ønsker det – til å offentliggjøre innholdet i klagen som de har varslet – men da uten å referere til styrets interne diskusjoner.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere