Gå til sidens hovedinnhold

Geir Lippestad får menneskeverdspris

Menneskeverds Livsvernpris 2014 går til Signe Husebye Lippestad og Geir Lippestad, bosatt på Nordstrand.

OSLO: Livsvernprisen deles hvert år ut til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at både Signe Husebye Lippestad og Geir Lippestad i offentligheten har bidratt til å synliggjøre at menneskeverd gjelder alle mennesker, uansett handling eller bakgrunn.

Mangfoldig familie

Geir Lippestad sier han blir stolt av at Menneskeverd vurderer han og hans kone slik.

– Vi er en mangfoldig familie med barn med ulik form. For oss har det blitt en viktig del av livet å kunne se mennesker og verdien i den enkelte, sier Lippestad.

Les stort intervju med Signe Husebye Lippestad: Når familien er blitt et lappeteppe

Svært inspirerende

Generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti S. Thoresen, sier at parets engasjement for mennesker med nedsatt funksjonsevne er forbilledlig.

– Svært inspirerende er også deres arbeid for mangfoldet og for inkludering av funksjonshemmede i arbeidsliv og medier, sier Thoresen.

Folkebevegelsen For Livsrett og Menneskeverd ble dannet i 1981 etter Folkeaksjonen mot fri abort la ned sitt arbeid etter at dagens abortlov ble vedtatt i 1978. I 2002 slo de seg sammen med antiabort-organisasjonen Norsk Pro Vita, og dannet Menneskeverd.

Prisutdelingen finner sted 3. februar i Oslo.

Les også:

Geir Lippestad skrev notat til seg selv 23. juli

Lippestad: – Helt naturlig at vi arrangerer OL i Oslo

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling