Gå til sidens hovedinnhold

Geir satte nedbørsrekorder

Det ble satt flere nedbørsrekorder da ekstremværet Geir slo til, men uværet har gjort lite skade.

Det ble satt flere nedbørsrekorder da ekstremværet Geir slo til, men uværet har gjort lite skade.

Ekstremværet Geir ga seg i morgentimene lørdag i Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark, og konsekvensene ble mindre enn fryktet, opplyser Meteorologisk institutt.

Fem centimeter
Ekstremværet slo til fredag ettermiddag. Det ble da meldt om lokalt ekstreme nedbørsmengder. Varselet gjaldt Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark.

En oppsummering på Meteorologisk institutts nettsted Yr lørdag formiddag viser at det ble satt flere rekorder. På Venabu i Oppland kom det over fem centimeter nedbør i løpet av få timer.

Den forrige rekorden for juni måned for Venabu var på 30,5 millimeter nedbør.

Skåbu i Nord-Fron fikk også ny rekord. Den gamle på 35,3 millimeter fra 10. juni 2011 ble slått grundig ned i støvlene med 48,4 millimeter. På Beitostølen ble det satt nedbørsrekord med 43,2 millimeter regn.

Ingen store skader
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte fredag ut flomvarsel, men det ble ikke registrert noen store skader.

Et jordras på Ringebu-fjellet og noen store hull i veien på E6 i Sel i Gudbrandsdal var det eneste som ble innrapportert.

I det siste ekstremvarselet fra Meteorologisk institutt tidlig lørdag morgen kunne værtjenesten melde om avtagende nedbørsaktivitet. I morgentimene var det likevel fortsatt enkelte regnbyger i Buskerud og Oppland, og det ble fortsatt meldt om kraftige regnbyger i Rondane, på Dovrefjell og Trollheimen.

Det var ventet kraftige regnbyger i Oppland også lørdag ettermiddag. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken