RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geir satte nedbørsrekorder

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det ble satt flere nedbørsrekorder da ekstremværet Geir slo til, men uværet har gjort lite skade.

Ekstremværet Geir ga seg i morgentimene lørdag i Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark, og konsekvensene ble mindre enn fryktet, opplyser Meteorologisk institutt.

Ekstremværet slo til fredag ettermiddag. Det ble da meldt om lokalt ekstreme nedbørsmengder. Varselet gjaldt Agder-fylkene, Buskerud, Oppland og Telemark.

En oppsummering på Meteorologisk institutts nettsted Yr lørdag formiddag viser at det ble satt flere rekorder. På Venabu i Oppland kom det over 5 centimeter nedbør i løpet av få timer. Den forrige rekorden for juni måned for Venabu var på 30,5 millimeter nedbør.

Skåbu i Nord-Fron fikk også ny rekord. Den gamle på 35,3 millimeter fra 10. juni 2011 ble slått grundig ned i støvlene med 48,4 millimeter. På Beitostølen ble det satt nedbørsrekord med 43,2 millimeter regn.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte fredag ut flomvarsel, men det ble ikke registrert noen store skader. Et jordras på Ringebu-fjellet og noen store hull i veien på E6 i Sel i Gudbrandsdal var det eneste som ble innrapportert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere