*Nettavisen* Nyheter.

Geir skulle sende julegaver til Bergen, men gjorde en utrolig tabbe

STOKKET OM ADRESSENE: Geir Tårnesvik (innfelt) sendte pakken til sin egen adresse. Foto: Privat/Nordlys

- Hvordan jeg klarte å fylle ut så feil er sjokkerende.

23.12.15 13:49

(Nordlys): Siste frist for å sikre at julepost og -pakker når frem til mottaker før jul var 16. desember. Dagen fristen gikk ut møtte Geir Tårnesvik pliktoppfyllende opp for å sende gaver til søsteren med familie i Bergen.

- Det var lang, lang kø på posten i Rema 1000-butikken på K1. Jeg hadde med sønnen min på syv år, som var utålmodig. Vi kom omsider fram til skranken, og måtte da selv pakke inn forsendelsen, erindrer Tårnesvik.

Han kjøpte en Norgespakke, og fylte ut pakkeseddelen med rimelig høyt stressnivå. I all hast fikk Tårnesvik skrevet sin egen adresse i avsenderfeltet og førte opp søsteren som mottaker. Trodde han.

Sendte pakken til seg selv

Tårnesvik hadde nemlig begått en kjempetabbe. Sender- og mottakeradresse ble blandet om. Han førte seg selv som avsender, men med søsterens adresse. Likeledes ble søsteren tegnet som mottaker med Tårnesviks adresse i Tromsø. Han registrerte ikke feilen, og pakken ble levert i tide.

- Hvordan jeg klarte å fylle ut så feil er sjokkerende, sier han muntert.

Ting gikk som de måtte, og Tårnesvik fikk hentelapp fra Posten. Pakken var tilsynelatende fra hans søster. 22. desember hentet han en Norgespakke på Posten - lykkelig uvitende om at det var hans egen pakke han plukket med seg.

- Jeg ble imponert over at søsteren min hadde sendt en så stor pakke denne jula, og attpåtil brukt samme løsning som meg, humrer han.

Tårnesvik tenkte ikke videre over dette, før hans kone, Sara Møllebakken, avslørte tabbe. Nå leter ekteparet fortvilt etter en løsning som kan sikre at pakken når frem til familien i Bergen før julen ringes inn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nordlys


- Han bør kalles «Julegave-Geir»

Tårnesvik jobber til daglig som journalist og utgavesjef i Nordlys. Ironisk nok laget han en sak om julepost i midten av desember.

Les også: Vi handler og sender julegaver for 5,5 milliarder kroner, og nå settes det inn ekstrafly for å ta unna

- Det pussige er at jeg satt og humret da jeg laget saken om juleposten, og fikk vite at folk både sender feil, roter med adresser og til og med klarer å sende pakker med blank pakkeseddel. «Går det virkelig an?» sa jeg og flirte rått, sukker han.

Tårnesviks svigersøster har antydet gryende demens, noe Tårnesvik bastant benekter.

- Demente hadde jo ikke funnet fram til skranken, så det avviser jeg, fastslår han.

For to år siden avdekket Tårnesvik om en noe lignende hendelse, som skulle bli en av de mest leste sakene på Nordlys.no det året.

Her skrev han om Børge som hadde forvekslet sommer- og vinterdekk, og kjørt med feil dekk begge sesongene. Tårnesvik døpte da dekkskifteren «Dekk-Børge». Nå er det Børge som ler både sist og best, og tar til orde på Facebook for at Geir heretter bør gå under kallenavnet «Julegave-Geir».

- Han er satt under oppsyn

På formiddagen lille julaften har ekteparet ennå ikke funnet en løsning for å få sendt pakkene til Bergen.

- Vi rekker jo ikke å sende pakkene med posten. Vi hadde et håp om at noen skulle reise til Bergen og kunne ta med seg pakkene, men ingen har meldt seg, sier Tårnesviks kone, Sara Møllebakken.

Selv om tantebarn og søster må klare seg uten gaver nordfra på julekvelden, ser Møllebakken det komiske i situasjonen.

- Jeg merket et blaff av irritasjon da jeg oppdaget blunderen. Men det er mest artig. Og spesielt morsomt at han kom hjem med stor pakke og var så fornøyd med at han hadde fått så mange julegaver, flirer hun.

Møllebakken tviler på at Tårnesvik får postforsendelser som sin primæroppgave neste jul.

- Neste jul må jeg overvåke alt han gjør, han er satt under oppsyn. Men det er sånn det er det å ha en effektiv mann - noen ganger går det galt, ler Møllebakken.

Les flere saker fra Nordlys her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag