Gå til sidens hovedinnhold

Geir Tveit er årets mest forebyggende politimann

Politioverbetjent Geir Tveit ved Grønland politistasjon ble nylig hedret som årets forebygger i politiet.

Grønland: – Etter 25 år med forebyggende arbeid på Grønland politistasjon synes jeg at det er hyggelig at arbeidet mitt blir lagt merke til, sier Geir Tveit til Østkantavisa.

Den prestisjefylte prisen for forebyggende arbeid, som deles ut én gang i året av Politiets kriminalitetsforebyggende forum (PKF), ble i år tildelt politioverbetjent Geir Tveit ved Grønland politistasjon.


Juryens begrunnelse var blant annet at Tveit i sin avdeling, har bidratt til opprettelse av banebrytende og forebyggende politiarbeid, både rettet mot religiøse, etniske minoriteter, unge asylsøkere og unge narkotikamisbrukere.

Tett på ungdommen

Tveit nevner flere faktorer han mener har bidratt til godt forebyggende arbeid.

De driver mye med sivil gatepatrulje, har godt samarbeid med SALTO (Sammen Lager vi Trygg Oslo), og har godt samarbeid med barnevernet – og god kontakt med skoler, fritidsklubber og annet som rører seg i nærmiljøet.

Det har aldri vært så lite kriminalitet blant barn og unge i Oslo som det er nå, selv om befolkningsveksten er formidabel, så det må jo bety at vi gjør noe viktig, påpeker Tveit.

– Våre viktigste forebyggende tiltak har nok vært tidlig avdekking av kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge, og at tror på det vi gjør.

Tveit forteller at det forebyggende teamet følger etter ungdom som de mistenker kan drive med narkotika. Og dersom de møter suspekt ungdom på Oslo S tar de kontakt med foreldrene, og ofte tar de også urinprøver.

– Vi har kommet oss mer blant folk, og bryr oss ikke bare om de tunge store kriminalsakene. Det er vi som finner og plukker opp barna for å så skrive bekymringsmeldinger til foreldre og barnevernet, fortsetter Tveit.

Gode relasjoner

Spesielt samarbeidet med barnevernet trekker politioverbetjenten fram.

– Vi krever at barnevernet skal gjøre noe med ungdommen før de får 20–30 anmeldelser mot seg.

Han presiserer at han ikke har fått prisen for ett enkelt prosjekt, men for den daglige, harde jobbnigen.

– Og å fange opp problemer, og lage gode relasjoner og rutiner, sier Tveit, som også får en studietur til Sør-Afrika.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021