Geithner: - For langsom økonomisk bedring i USA

New York (NTB-Reuters-AFP): Bedringen i USAs økonomi går for langsomt, men landet er utvilsomt på riktig kurs, sier finansminister Timothy Geithner. Han vil ha en mer aggressiv politikk for å fremme vekst.

Skatteøkningene og utgiftskuttene som er varslet, utgjør en betydelig risiko for landets økonomi, mener han. Landet trenger balanserte vekstfremmende reformer, sa Geithner i et intervju med fjernsynskanalen CNBC onsdag.

Han oppfordret Kongressen til å fortsette arbeidet med å redusere skattene for det han anslo til 98 prosent av USAs arbeidstakere. Samtidig bør det bli lettere for amerikanerne å refinansiere sine boliglån, framholdt han.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke spår høy arbeidsløshet i USA i lang tid framover. Ledigheten ligger i dag på rundt 8 prosent av arbeidsstyrken, og sysselsettingen styrker seg bare langsomt, sa Bernanke denne uken.

USAs brutto innlandsprodukt, et mål på den samlede økonomiske virksomheten, vokste med bare rundt 2 prosent i første kvartal i år. Resultatet for andre kvartal ser ut til å bli enda svakere, sa sentralbanksjefen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.