RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gelius får ikke prestejobben

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bispedømmerådet ansetter ikke kjendispresten.

Troms (Nordlys): Det er klart at etter at Nord-Hålogaland bispedømmeråd har bestemt seg for å lyse stillingen i Ibestad kommune i Troms ut på nytt. Dette bekreftes av kirkeverge Frank Steinsvik i Ibestad, som sier at han er skuffet.

- Dette forutså jeg ganske tidlig, men likevel må jeg si at jeg er skuffet på vegne av ibestadsamfunnet, sier Steinsvik til Nordlys.

- Ikke overrasket
Vedtaket ble fattet av de 11 medlemmene i bispedømmerådet allerede mandag, men har blitt holdt hemmelig til i dag. Selv ikke Gelius fikk vite svaret før tirsdag morgen. Bakgrunnen for dette skyldes bispedømmerådets ansettelsespolicy.

Det har vært et stort engasjement i saken, hvor Gelius har vært den eneste søkeren til stillingenen som prest i ved Ibestad kirke.

Frank Steinsvik sa til Nordlys allerede mandag at han tvilte på at Gelius ville bli ansatt.

- Det vil overraske meg stort, uttalte Steinsvik.

Disse avgjorde saken
Dette er de 11 faste medlemmene av Nord-Hålogaland bispedømmeråd:

Anne Marie Bakken – leder (Kvæfjord), Oddhild Klevberg (Alta), Gunnhild Andreassen (Kvaløy), Jarle-Wilfred Andreassen (Nesseby), Nils Mathis N. Eira (Kautokeino), Mette-Marit Sørem Granerud (Alta), Geir Ludvigsen (Tromsø), Hans Ove Samuelsen (Lyngen), Sigurd Skollevoll (Senja), Gudmund Johnsen (Skånland) og Per Oskar Kjølaas (Biskop).

Les flere saker hos Nordlys.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere