RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

General skeptisk til intervensjon i Syria

Foto: Nir Elias (Reuters / NTB scanpix)
En væpnet amerikansk intervensjon i Syria vil ikke løse borgerkrigen og kan ikke garantere at opprørerne støtter amerikanske interesser, sier generalstabssjef Martin Dempsey.

Washington (NTB-AFP): Dempsey forsøker med sin uttalelse å dempe lysten som fins hos enkelte kongressrepresentanter til å gripe inn i Syria.

I et brev til kongressrepresentant Eliot Engel gjør han det klart at de militære lederne ikke er motvillige eller redd for risiko, men at de heller er opptatt av kostnadene og «pragmatiske når det gjelder grensene for militærmakt». Engel er den høyest rangerte demokraten i utenrikskomiteen.

Dempsey sier at en mulighet er å slå ut regimets luftforsvar, men å gjøre det risikerer å dra USA inn i en krig uten utsikt til en snarlig ende.

«Syria i dag dreier seg ikke om å velge mellom to parter, men å velge mellom mange parter», skriver generalen, som også tidligere har advart mot militær inngripen i Syria.

Dempsey, som deltok i krigen i Irak, sier at USAs erfaring i Irak viser hvor vanskelig det er å gjenopprette stabilitet etter at et regime er styrtet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere