RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalene ber Sisi stille som presidentkandidat

Kairo (NTB-AFP): Egypts mektige militærråd ber forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi stille som kandidat i presidentvalget som etter planen skal holdes i april.

Militærrådet, som er øverste organ i det egyptiske forsvaret, trakk i trådene da landets folkevalgte president Mohamed Mursi ble styrtet i et kupp i juli i fjor. De er overbevist om at det egyptiske folk ønsker Sisi som president.

Dersom Sisi stiller som kandidat, vil han måtte henge uniformen i skapet. Alt tyder på at han vil vinne, og at han dermed vil føye seg inn i rekken av militære herskere i Egypt.

Det egyptiske militærrådet mener at Sisi ikke har noe annet valg enn å etterkomme folkets ønske og at han må «melde seg til tjeneste» som presidentkandidat.

En talsmann for Det hvite hus i Washington er forsiktig med å kommentere utspillet til generalene i Egypt, men understreker viktigheten av en maktbalanse mellom landets militære og sivile ledere.

USA har ikke stemplet de militæres maktovertakelse i Egypt som et kupp, men holder tilbake drøyt 9 milliarder kroner i militærhjelp til landet, i protest mot kuppmakernes hardhendte maktbruk mot motstandere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere