RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalstreiken i Nigeria avsluttet

Sist oppdatert:
Generalstreiken i Nigeria mot økning i drivstoffprisene ble stanset fredag ettermiddag, og fikk dermed ingen betydning for landets oljeproduksjon
Det var fredag at det nigerianske LO valgte å stoppe den tre dager lange generalstreiken, som stoppet all kommersiell aktivitet i det vestafrikanske landet.

Det var fryktet at streiken ville ramme landets viktige oljeeksport, men til det varte ikke streiken lenge nok. Oljeprisen har falt tilbake i Asia i morges, og et fat av referanseoljen WTI koster 38,26 dollar, ned 36 cent i asiatisk handel.

LO-president Adams Oshiomhole sier til Dow Jones Newswires at fagforeningene valgte å stanse streiken som følge av forelagte beviser for at oljedistributørene etter en rettsbeslutning vil føre prisene tilbake til opprinnelige nivå.

Forrige ukes streik følger i en rekke av tidligere streiker og trusler om streiker som følge av økte priser på drivstoff i det innenlandske markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere