RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalstreiken i Nigeria utvides til oljesektoren(Ny)

Sist oppdatert:
Generalstreiken i Nigeria er nå inne i den fjerde dagen, og det varsles nå utvidelser som vil omfatte landets vitale oljeterminaler. Oljeprisen stiger i formiddag
Nytt: Oppdatert om forhandlinger

Det melder Dow Jones Newswire.

Uttrekningen av oljearbeidere fra landets eksportterminaler og produksjonsfasiliteter startet allerede i går opplyser en fagforeningsleder til nyhetsbyrået, og flere forsvinner torsdag.

Det er arbeidere organisert av det nigerianske LO og NUPENG som hittil følger opp generalstreiken, men også funksjonærforeningen PENGASSAN skal ha begynte aksjoner som vil ramme eksporten og produksjonen.

Bransjekilder i Nigeria sier til Dow Jones at de mener aksjonene allerede har begynt ramme oljeproduksjonen. Forhandlingene som har pågått mellom LO og den nigerianske regjeringen skal ifølge ubkreftede meldinger brutt sammen i formiddag, melder Briefing.com.

Etter en flat åpning har oljeprisen steget markert utover formiddagen i London, etter meldingene om en opptrapping av generalstreiken i Nigeria. Brentolje for levering i august er opp 1,8 prosent til 28,47 dollar.

Uro i forbindelse med valget i landet i april, rammet deler av oljeproduksjonen, og presset opp oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere