*Nettavisen* Nyheter.

Generasjonsskifte i U-gruppa

VALLHALL (vif.no): 2008-utgaven av Vålerengas U-gruppe er mindre og yngre enn 2007-troppen. - Det er et lite generasjonsskifte på gang. Vi har tatt opp en del 92-spillere i år. Etter å ha servert mange spillere opp til a-laget de siste årene føler vi at vi starter litt på nytt igjen. Det er greit. Det utfordrer både spillergruppa og oss som trenere, sier Andreas Holter til vif.no.

10.01.08 10:19

- I fjor startet vi sesongen med 29 mann i troppen. Det ble for mange. I år har vi redusert antallet slik at alle skal få et tilfredsstillende kampprogram.

- Litt av problemet i fjor var at mange spillere var misfornøyd fordi de følte at de fikk for lite spilletid. Det skaper en del uro i troppen. Også i år er det helt sikkert spillere som vil være misfornøyd, men en mindre tropp gir et riktigere kamptilbud for alle. Da ødelegger ikke spillerne hverandres utvikling, forteller Vålerenga-treneren.

Klikk på bildet for å forstørre.

I en juniortropp er det stadig utskiftninger. Spillere forsvinner fordi de blir tatt opp i a-stallen, blir for gamle for juniorfotball eller noen ganger fordi det kommer nye spillere inn som er bedre enn dem. Før årets sesong har Andreas Holter, Raymond Mikkelsen og Ken Eilif Nilsen hentet inn elleve nye spillere til U-gruppa, åtte av dem fra egne rekker.

- Det er som det pleier og skal være. Vi prøver å drive så godt nedover i aldersklassen at vi stort sett kan fylle opp juniortroppen med lokale spillere. I tillegg kommer det tre nye fjes utenfra som sikkert tar med seg nyttige impulser, sier Holter.

- Det blir spennende å se hvor mye vi kan utvikle oss i vinter. Vi har noen hull å tette i forhold til de spillerne som har forsvunnet i løpet av de siste årene. Det er ikke gjort i en fei. Men en juniortropp er dynamisk. Det går spillere ut og inn hele tiden. Det er en del av hverdagen.

- Den troppen vi har tatt ut nå er neppe endelig og vil sikkert forandre seg i løpet av sesongen. Det kan godt hende at det kommer inn noen nye spillere etter hvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.