RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Genial gratislagring på nettet

Sist oppdatert:
Glem minnepinnen. Nå kan du lagre data gratis på internett.

Det har i lang tid eksistert forskjellige løsninger for å lagre dokumenter på internett. En av de mer kjente programmene er X-Drive, som gav deg tilgang til nettbasert lagring som en egen partisjon i Explorer, og det høyst uoffisielle programmet G-Drive som benytter lagringskapasiteten på din Gmail-konto til å lagre dokumenter.

Ny, brukervennlig tjeneste
Nå har Microsoft lansert en ny lagringstjeneste, og den er definitivt en av de mer brukervennlige alternativene på markedet. SkyDrive gir deg 5 gigabyte gratis lagringsplass, og nettstedet inngår som en del av den etter hvert ganske så omfattende Windows Live-pakken til Microsoft.

Det betyr at dersom du benytter for eksempel Windows Live Messenger (MSN) eller Hotmail så trenger du ikke en gang å registrere deg for tjenesten, kun aktivere den.

Tilgang til filer over alt
Det flotte med SkyDrive er at du har tilgang til dine filer på alle datamaskiner som har tilgang til internett, og du trenger ikke installere noen form for programmer for at tjenesten skal fungere.

Brukervennligheten er svært høy, og du kan bare dra filene rett inn fra utforskeren og inn på nettsiden for å laste opp filer.

- Nå kan du glemme minnepinnen, SkyDrive gir deg enkel og sikker adgang, og deling, av dine filer og dokumenter fra hvor som helst og når som helst, og ikke minst helt gratis. Du slipper nå å bekymre deg over å huske minnepinnen eller hvor minnepinnen er. Fra i dag av har du tilgang til filene dine så lenge du har tilgang til internett forteller Bjørn Gundersen, Marketing Direktør for Windows Live, i en pressemelding.

Del filene med andre
En annen meget flott funksjon er at du kan dele deler eller alle filene du laster opp på tjenesten med andre personer du har på kontaktlisten din i Hotmail eller Messenger. Disse får automatisk tilsendt en e-post med informasjon om at de har tilgang, og kan logge seg på med sin Live-ID.

Som på alle nettbaserte tjenester av denne typen så avhenger hastigheten på opp- og nedlastingen av hvor god nettlinje du har. Tjenesten har forøvrig en grense på 50 MB per fil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere