RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Genial mobiltjeneste

Sist oppdatert:
En ny søktetjeneste finner restauranter og butikker – der du er.

Opplysningen 1881 utvider sin 1881 Mobilsøk.

Med den nye funksjonen «søk i nærheten» kan du nå enkelt søke etter det du leter etter, og mobilen forteller hva som er nærmest deg.

Vi testet
TV 2 Nettavisen har testet tjenesten, og på få sekunder fikk vi fortalt hvilke lunsjsteder som befant seg i nærheten av journalisten.

Vi fikk også en forsmak på en utvidelse av tjenesten som kommer i neste uke - mulighet til å se alle stedene på kart, fint om du ikke er kjent i området du befinner deg i.

Du kan finne nærmeste restaurant, apotek eller bensinstasjon uavhengig av hvor du måtte befinne deg i landet.

Telefonen posisjoneres anonymt i mobilnettet. Det betyr at telefonens posisjon er kun tilgjengelig for brukeren selv, ingen andre.

Dermed kan tjenesten plukke ut de ti nærmeste butikkene eller pizzasjappene, uten at du selv trenger å være kjent i området.

Foreløpig gratis
Inge André Sandvik og Rudi Rørstad, gründere av Mobile CTI som nå er kjøpt opp av Opplysningen 1881, sier det har lenge vært snakk om lignende tjenester.

- Det er gledelig å kunne meddele at dagen endelig har kommet. Den nye funksjonen «søk i nærheten» lar deg finne akkurat det du leter etter der du er.

Du får raskt opp adresser til de nærmeste restaurantene, butikkene eller for den saks skyld de offentlige kontorene i nærheten. Du kan deretter velge å få det opp på et kart, slik at du nøyaktig vet hvor du skal gå, sier Inge Andre Sandvik.

Du kan teste tjenesten gratis i 2 uker og deretter får du ubegrenset søk for 1 krone dagen i de 7,5 millioner oppføringene i opplysningsbasen.

Du kan se kart og lagre direkte til telefonen di, alt du må gjøre er å sende en sms med Mobil til 1881.

Rørstad sier til TV 2 Nettavisen at nesten alle telefonene på markedet kan bruke tjenesten. Det skal kun være noen få Nokia- og Windows Mobile-modeller som ikke har støtte for tjeneste, og her jobber Mobile CTI med å få på plass løsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere