George Clooneys mesterfulle regidebut

Denne filmen er ikke bare rar, merkelig og underfundig, men den er også svært underholdende. George Clooney beviser at han er god bak kameraet også.

08.09.03 11:07

”Confessions of a Dangerous Mind” er den første filmen George Clooney regisserer. Han var langtfra førstevalget, og hadde blant annet David Fincher(Fight Club) og Bryan Singer(X-Men) foran seg i køen. Resultatet ble at Clooney fikk sin regidebut, noe han har kommet svært godt ut av.

Historien omhandler Chuck Baris, som var programleder for noen av de mest populære tv-showene i USA (tenk deg Halvard Flatland, men med et snev med talent). Det som gjør historien spesiell, er at Chuck – i følge ham selv – også var CIA-agent. Eller rettere sagt: Han var leiemorder for CIA.

Filmen følger hans liv fra å være ukjent og interessert i TV, til TV-stjerne og CIA-leiemorder. Det betyr spenning, en viss komikk og ganske så mye underfundigheter.

På rollelisten finner du Sam Rockwell i hovedrollen (du har muligens sett ham som slemmingen i den første Charlie’s Angels-filmen), og en birolleliste verre enn et vondt år. George Clooney, Drew Barrymore, Julia Roberts, Maggie Gyllenhaal og kongen Rutger Hauer spiller alle i filmen. I tillegg til et par-tre relativt kjente mennesker i noen gjesteroller.

Manuset er skrevet av mannen som skrev Being John Malkovich... så du vet hva du kan forvente deg med underfundighet.

Ekstramaterialet på disken er helt greit, men det mangler litt når det gjelder å bli kjent med mannen filmen er basert på. Det kunne gjerne vært et litt lengre intervju med ham.

Uansett, en god film å se – svært underholdene med gode rolleprestasjoner og et manus som ikke lar deg gjette hva som skal skje hele tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.