Se de bisarre uttalelsene fra Bush i videovinduet overfor.

75 år gamle George W. Bush var USAs president fra 2001 til og med 2009, og fikk masse å hanskes med under presidentperioden sin. Terrorangrepet 11. september 2001 ble blant annet starten på flere kriger, som krigen i Afghanistan for å «ødelegge» terrorismen og senere invasjonen av Irak i 2003.

Bush påsto at diktator Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen og samarbeidet med terrornettverket al-Qaida. FNs sikkerhetsråd godkjente ikke invasjonen, og dermed var den ulovlig. En lang rekke kritikere kalte invasjonen og den påfølgende okkupasjonen et brudd på folkeretten. Det ble senere slått fast at det ikke var noen masseødeleggelsesvåpen, og at grunnlaget for å gå til krig i Irak ikke var riktig.

Les flere saker om Irak-krigen her

Nylig holdt Bush en tale i Texas, hvor han sa en del ting som fikk publikum i salen til å klø seg i hodet. Han kalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj for «en kul liten kar» og «det 21. århundres svar på Churchill». Det som imidlertid vakte mest oppsikt er det han sa om Ukraina, hvor han gikk på en liten verbal smell. Først gikk han hardt ut mot Putins autoritære styre.

Siste nytt om Ukraina-krigen her

- Resultatet av dette er et fravær av kontroll og balanse i Russland, og avgjørelsen fra en mann å gå til en urettmessig og brutal invasjon av Irak, sa Bush, før han raskt skjønte flausen.

- Irak...øh, jeg mener Ukraina, sa eks-presidenten som ble møtt med en klein respons fra de oppmøtte i salen.

Da la han raskt til:

- Jeg er 75 år, sa den tidligere presidenten unnskyldende, til latter fra publikum.

Irak-krigen varte i sju år før USAs daværende president Barack Obama erklærte at krigen var over i 2010.