RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Georgia nær første avtale med utbryterstat

Sist oppdatert:
Forhandlingene mellom republikken Georgias president Mikhail Saakashvili og utbryterstaten Sør-Ossetia ser nå ut til å bevege seg i positiv retning tross Georgias økte militære nærvær
Den georgiske innenriksministeren Goga Khaindrava sier til georgiske medier i dag at Georgia og de selvoppnevnte myndighetene i utbryterstaten Sør-Ossetia nå er enige om en gjenåpning av hovedjernbanelinjen mellom Sør-Ossetia hovedstad Tskhinvali og Bergia.

Statsministeren er hovedansvarlig for samtalene med utbryterstaten som Georgia nå jobber for å få inn igjen i rekkene. Sør-Ossetia har fungert som en selvstendigstat siden de brøt ut etter en borgerkrig i forbindelse med Sovjetunionens fall.

Lederen for Georgias statsbaner David Onoprishvili og statsminister Zurab Zhvania skal etter planen besøke Tskhinvali i dag for å diskutere detaljene rundt gjenåpning.

Partene skal også ha hatt gjennombrudd på andre områder opplyser innenriksministeren. Partene skal være enige om at Georgia skal begynne å distribuere pensjoner til innbyggerne i Sør-Ossetia.

Enigheten har kommet på plass tross stor indignasjon fra Sør-Ossetias og Russlands side etter at Georgia økte sitt militære nærvær ved grensen til utbryterstaten kraftig i slutten av mai.

Det russiske parlamentet har uttrykt bekymring over det økte georgisk nærværet på grensene av den russisk vennlige utbryterstaten. Russiske representanter samt representanter for OSCE (Organization for Security and Cooperation in Europe ) deltar i samtalene.

Sør-Ossetia har omkring 100.000 innbyggere i hovedsak etniske ossetere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere