Georgia trekker seg fra Grand Prix

Tbilisi (NTB-Reuters-AFP): Georgia trekker sitt bidrag til Melodi Grand Prix i Moskva etter at arrangørene avviste georgiernes bidrag fordi den kan oppfattes som en fornærmelse mot Russland.

Sangen med den engelskspråklige tittelen «We don?t wanna put in» ble nektet å delta fordi «put in» er vanskelig å skille fra «Putin», navnet på den russiske statsministeren. Den europeiske kringkastingsunionen EBU ga derfor tirsdag Georgias rikskringkasting GPB offisiell beskjed om at bidraget fra gruppen Stephane and 3G ikke kan godtas.

Georgia nekter imidlertid å endre sangen og velger derfor heller å trekke seg fra konkurransen.

? Sangen vår inneholder ingen politiske ytringer. Den statlige kringkastingen kommer ikke til å forandre sangteksten og nekter derfor å dra til konkurransen i Moskva, sier Georgij Tsjanturja i georgiske First Channel.

Forholdet mellom Georgia og Russland er fortsatt svært anspent etter en kortvarig krig mellom de to statene over den georgiske utbryterregionen Sør-Ossetia i august i fjor.

I reglene for den europeiske slagerkonkurransen heter det at tekster, bemerkninger eller andre ytringer av politisk eller lignende art ikke er tillatt.

Enkelte folk i Melodi Grand Prix-miljøet mener russernes reaksjon på «We don?t wanna put in» er for hårsår. Andre sier Russland har helt rett når landet påpeker at det er en forutsetning for hele arrangementet at det ikke skal brukes til politisk propaganda. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag