RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Georgia vil ha inn de to siste

Sist oppdatert:
Tidligere denne uken tok Georgia tilbake kontrollen over den autonome delstaten Adjara. Nå retter president Mikhail Saakashvili øynene mot de to siste seperatiststatene i landet
Det var natt til torsdag denne uken at krisen rundt den autonome delstaten Adjara i Georgia ble løst på fredlig vis. Den selvoppnevnte opprørslederen Aslan Abashidze forlot landet sammen med sin familie.

Den georgiske presidenten Mikahil Saakashvili kunne i går spasere smilende gjennom Adjaras hovedstad Batumi, men han har likevel uløste oppgaver før han kan si at han styrer et samlet Georgia.

Nå sier Saakashvili at han og resten av sentralmyndighetene i Tblisi vil ta fatt på oppgavene med å bringe de to seperatistdelstatene Sør-Ossetia og Abkhazia tilbake i folden. Den oppgaven kan imidlertid bli langt vanskeligere enn Adjara.

De to delstatene har ikke anerkjent georgiske myndigheter siden de kjempet i seperatistkriger på begynnelsen av 1990-tallet. Ulikt Adjara, så er heller befolkningene i de to delstaten etniske georgiere, samtidig som de kan vise til selvstendig styre i over et tiår.

- Foran oss er spørsmålet om Sør-Ossetia og Abkhazia. Vi må opptre fredlig men bestemt, sa Saakashvili til journalister i går, melder AFP.

Ifølge den georgiske utenriksministeren Salome Zurabishvili er Abkhazia fremst på agendaen. Det ble forsøkt å innlede forhandlinger med delstatene tidligere i år med støtte av FN, men uten noen form for gjennombrudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere