Gå til sidens hovedinnhold

- Gerd Kristiansen trolig ny leder i LO

Oslo (NTB): LO-nestleder Gerd Kristiansen (57) fra Fagforbundet blir etter alt å dømme valgt til ny LO-leder, melder flere medier natt til mandag.

Natt til mandag sier kilder til TV 2 at det fremdeles er jevnt, og at den andre lederkandidaten Tor-Arne Solbakken ikke har trukket seg. Samtidig står kildene ved at det går mot en kvinnelig toppleder i LO.

Kristiansens lederkonkurrent ligger an til å fortsette som nestleder i en kamp som fram til søndag har vært uhyre jevn. Før helgen trodde likevel de fleste at Solbakken ville trekke det lengste strået. Begge har hatt massiv støtte innad i LO-apparatet. Fredag utpekte også Fri Fagbevegelse Kristiansen som den mest sannsynlige til å ta over som ny leder i LO.

Ifølge LO-Aktuelt skal saken være avgjort. Fagforbundets kandidat, Gerd Kristiansen, blir Roar Flåthens arvtaker. Tor-Arne Solbakken fortsetter som nestleder og får følge av Fellesforbundets Hans Christian Gabrielsen.

Ifølge VGs kilder har Fellesforbundet fått støtte fra Fagforbundet i flere politiske saker, og i fordelingen av verv til LO-ledelsen. Fellesforbundsleder Arve Bakke er innstilt på å anbefale sine delegater å støtte Gerd Kristiansens kandidatur.

Gerd Kristiansen har vært nestleder i Landsorganisasjonen siden 2009. Hun er utdannet hjelpepleier, og har jobbet på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler