RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerdt Larsen med i Petrolia-emisjon(Ny2)

Sist oppdatert:
Både Holbergfondene og Nordea Fondene har vært store tegnere i emisjonen i riggselskapet Petrolia Drilling. Største tegner er imidlertid et ukjent selskap hvor Berge Gerdt Larsen er medeier
Nytt: Mer info om Network Drilling

Ifølge en flaggemelding sendt Oslo Børs er det ukjent selskapet Network Drilling AS største enkelt tegner i den rettede emisjonen i Petrolia Drilling. Dette er i en senere melding tirsdag ettermiddag rettet til Network Drilling Ltd.

Network Drilling har tegnet seg 970 millioner aksjer til 1 øre, eller 9,7 millioner kroner, noe som gir en eierandel på 10,35 prosent etter at emisjonen er gjennomført.

Videre undersøkelser rundt Network Drilling viser at at styreformann og storaksjonær Berge Gerdt Larsen i DNO er inne på eiersiden i Network Drilling Ltd. Gerdt Larsen har tidligere solgt seg helt ut av Petrolia Drilling gjennom sine private selskaper, men nå er han altså med inn igjen.

Ifølge Petrolia Drillings årsrapport for 2002, så er Network Drilling forretningsfører for Petrolia datterselskaper Petrolia Rigs AS og Petrolia Shashin AS. Videre går det frem at Gerdt Larsen eier 11 prosent av Network Drilling Ltd.

Selskapet har ifølge årsrapporten mottatt 3 millioner årlig pr. selskap i honorar for forretningsføringen.

Store fondstegnere

Andre store tegnere er Holdbergfondene med 7,65 millioner kroner og en eierandel på 8,16 prosent, samt Nordea Fondene med 9,3 millioner kroner og en eierandel etter plasseringen på 9,92 prosent. Ingen av investorene eide aksjer fra før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere