RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerdt Larsen med ny rigg til børs

Sist oppdatert:
Bergensinvestor Berge Gerdt Larsen, med våpendrager Lars Moldestad (bildet) tar et nytt riggselskap til børs. Sjekk ut hans siste opplegg her
ABG Sundal Collier og Fearnley Fonds har fått oppdraget å hente inn en halv milliard kroner i egenkapital til det nye riggselskapet PetroMena som Berge Gerdt Larsen nå vil ta på børs.

Ifølge Dagens Næringsliv tar de to meglerhusene sikte på å gjøre ferdig emisjonen innen onsdag ettermiddag, noe som skjer rett etter at de to riggselskapene Offshore Rig Services og Scorpion Offshore har hentet inn henholdsvis 125 og 110 millioner dollar.

PetroMena, som Gerdt Larsens siste riggeventyr har fått navn, har en intensjonsavtale med Jurong-verftet i Singapore om å bygge en stor sjettegenerasjons halvt nedsenkbar dypvannsrigg til 400 millioner dollar.

Planlagt levering er ikke før årsskiftet 2009/2010, mens selskapet har en opsjonsavtale på å bestille ytterligere en rigg fra det samme verftet. Det er Larsen Oil & Gas som er hovedaksjonær, men ovenfor Dagens Næringsliv vil ikke adm. direktør Lars Moldestad nøyaktig tallfeste hvor stor eierandel de vil sitte på.

I første rekke blir aksjene til PetroMena omsettelige på OTC-markedet mens målet er å snart notere selskapet på Oslo Børs.

Berge Gerdt Larsen er også dominerende eier i riggselskapet Petrolia Drilling og Petrojack.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere