*Nettavisen* Nyheter.

Gerdt Larsen øker indirekte i DNO

Hovedaksjonær og styreformann Berge Gerdt Larsen har indirekte økte eierandelen i DNO i forbindelse med emisjonen for to uker siden. Postordrekongen Ivar Løge har også kommet på eiersiden

19.05.08 01:10

Det går frem av en sammenligning av aksjonærutskrifter i DNO.Ifølge en fersk aksjonærutskrift så har det Berge Gerdt Larsen relaterte selskapet Increased Trading (IOR) kjøpt 495.900 aksjer i løpet av den siste uken, og har dermed kommet inn på 20 største listen i oljeselskapet med en eierandel på en knapp prosent.IOR ser ut til å være største tegner i DNO-emisjonen, og står nå oppført med 495.900 DNO-aksjer. Totalt utstedte DNO 2 millioner aksjer i den rettede emisjonen for to uker siden. Les:

DNO presset til haste-emisjon(Ny)

Gerdt Larsen eier direkte 16,7 prosent av DNO.Indirekte kontrollert

Investeringsselskapet Increased Trading er eiet av britiske Independent Oilfield Rentals Ltd. med 86,70 prosent, mens Bergen Industriutvikling AS eier 13,30 prosent. Sistnevnte selskap er eid av SND og en rekke norske banker. Førstnevnte skal være deleid av Berge Gerdt Larsen.Adm. direktør Carl-Fredrik Joys i Bergen Industriutvikling vil overfor iMarkedet ikke kommentere om IOR har kjøpt aksjer, men bekrefter at selskapet sitter med en større post i Petrolia Drilling. Joys viser blant annet til at Bergen Industriutvikling ikke har kontroll med hva som skjer i IOR.- Hvem er det som kontrollerer IOR?- Det er Independent Oilfield Rentals, sier Joys til iMarkedet- Og hvem eier Independent Oilfield Rentals?- Det må du spørre Berge Gerdt Larsen om, sier Joys.Gerdt Larsen opplyste i en børsmelding i forbindelse med IORs kjøp av hans aksjer i Petrolia Drilling at selskapet var eid med under 34 prosent, og er derfor ikke kontrollert av han. Les:

Gerdt Larsens Petrolia-aksjer flagges(Ny)

IOR Trading ledes av Pål Svenheim, som også leder selskapene til Berge Gerdt Larsen far og søsken. Svenheim er også oppført som daglig leder i et eiendomsselskap som Berg Gerdt Larsen eier på Aker Brygge. Svenheim er Gerdt Larsens nevø.I tillegg til IOR, så har postordrekongen Ivar Løge kommet inn på eiersiden gjennom investeringsselskapet Ivar Invest AS, som nå er oppført med 411.700 aksjer i DNO.Videre har Nordea Liv økte sin eierandel med 310.400 aksjer, og eier nå 1.194.400 aksjer i oljeselskapet.iMarkedet forsøkte å komme i kontakt med Svenheim og Gerdt Larsen, men vi har ikke lyktes å få noen kommentarer.Relaterte saker:


DNO fortsetter å utplassere egne aksjer(Ny)
Klart for ny debatt på DNOs generalforsamlingen(Ny2)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.