RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerdt Larsen stokker om PetroJack-aksjer

Sist oppdatert:
De noterte selskapene i investor Berge Gerdt Larsens sfære har i dag gjort et internt salg av en større aksjepost i riggselskapet PetroJack. Salget gir Independent Oil Tools ASA negativ kontroll i riggselskapet
Bilde: Lars Moldestad som er adm. direktør i både PetroJack og Petrolia Drilling

Ifølge en melding har riggselskapet Petrolia rilling solgt 5,6 millioner av sine aksjer i PetroJack til Independent Oil Tools ASA. Aksjen er solgt på kurs 20,60 kroner fra Petrolia til IOT.

IOT kontrollerer etter kjøpet fra Petrolia 34,4 prosent av aksjene i Petrojack, og har dermed negativ kontroll. Petrolia Drilling sitter igjen med en post på 5,44 prosent av aksjene i PetroJack via en forward.

Berge Gerdt Larsen er sentral i både Petrolia Drilling og IOT, og var grunnleggere av Petrojack. Hans system kontrollerer nærmer 50 prosent av aksjene i PEtroJack, mens Awilco og Sinvest samarbeider om en post på omkring 40 prosent.

PetroJack inngikk i går en avtale med verdens største riggselskap Transocean om salg av selskapets tre oppjekkbare rigger som er under bygging i Kina. Transocean har en eksklusive rett til å markedsføre riggen frem til 15. mars, samt opsjoner på å kjøpe riggene for 180 millioner dollar pr. rigg som løper til samme tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere